Minor The Next Web, CMD
Minor The Next Web

De minor the next web is gericht op het leren maken van vernieuwende websites en apps. Hierbij besteden we veel aandacht aan Design en Programmeren.
De minor heeft twee onderdelen: Het AppLab en het WebLab. Bij het WebLab werk je aan websites voor opdrachtgevers. Er zijn opdrachten waarbij de focus ligt op Interaction Design en Experience design, en er zijn opdrachten waar de focus ligt op bouwen. Producten die je maakt ga je al in vroegstadium voorleggen aan eindgebruikers. Klanten gebruiken het Internet vanaf allerlei verschillende apparaten, de websites die je ontwikkeld zullen hier klaar voor moeten zijn.
Verder is er in de minor veel aandacht voor het iteratief aanpakken van problemen; er wordt gewerkt met de scrum methode.

In het AppLab krijg je de gelegenheid om een eigen iOs applicatie op basis van een eigen concept uit te werken. Aan het eind van het semester lever je de applicatie aan bij de Apple App Store.

Doelgroep: Je kiest deze minor als je het interessant vindt om te werken met nieuwe technieken en het opdoen van nieuwe ontwerpvaardigheden.

Werkvorm: Centraal in de minor staat een probleem van echte opdrachtgever. Tijdens de minor zal een oplossing worden gemaakt voor het probleem van de opdrachtgever. Tegelijkertijd wordt er door alle studenten tezamen gewerkt aan een gezamenlijke kennisbasis. Deze basis ontstaat door presentaties aan elkaar over relevante onderwerpen, en door het uitnodigen van gastsprekers.

De volgende competenties staan centraal in de minor:
• Research & Innovation tot en met gevorderd niveau
• Design tot en met expert niveau
• Production tot en met expert niveau
• Quality monitoring & implementation tot en met expert niveau

Andere competenties kunnen in overleg worden opgenomen.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Jan Wessel Hovingh