Nieuwsberichten
Gezocht: cartoonist voor het manuscript ZOU’T?
28-02-2017 15:14
Gezocht:
cartoonist voor het manuscript ZOU'T?


Het manuscript Zou’t gaat over de relatie tussen allerlei kwalen en onze leefstijl. We eten en drinken ons ziek en steken onze kop liever diep in het zand als het om onze gezondheid gaat. Door onwetendheid, gemakzucht, verslavingen, haast, stress en onze drukke levens zijn we meestal zelf de grootste saboteur van onze gezondheid.
Oproep cartoonist: Het lijkt mij fantastisch om de menselijke eigenaardigheden en gewoontes in mijn boek m.b.v. cartoons uit te vergroten en te versterken.
De toon van het boek is zoals in het verhaaltje over Diesel…
Diesel, onze trouwe viervoeter…

’s Morgens wordt Diesel door zijn baasje uitgelaten. Bij thuiskomst krijgt de trouwe, blonde labrador een witte boterham besmeerd met een dikke laag margarine en rijkelijk bestrooid met gekleurde hagelslag.
In het drinkbakje verdwijnt het laatste restje lauwe koffie.
Rond het middaguur krijgt Diesel een kroket of een frikadel en een wit bolletje besmeerd met jam.
Het drinkbakje wordt dit keer gevuld met een half blikje cola light.
Aan het einde van de dag eet Diesel een punt pizza en als hij die helemaal op heeft krijgt hij als beloning een gevulde koek.
Tegen bedtijd krijgt Diesel nog een paar zoutjes en in zijn drinkbakje een restje bier of wat water.

De verjaardag van Diesel wordt jaarlijks uitbundig gevierd. Alle vrienden die hij kent uit de straat en het park worden uitgenodigd. De jarige Diesel en zijn vrienden krijgen op die dag een happy meal ze mogen net zoveel cola drinken als ze willen!

Wie gelooft dat Diesel volgend jaar nog leeft?
Niemand natuurlijk want iedereen weet dat Diesel doodziek zou worden. Hij zou last krijgen van allerlei kwalen. Diesel zou een dikke, luie en humeurige hond worden die de hele dag in zijn mand ligt te puffen of te slapen.

Reacties en informatie:

Loes Visser (auteur)
06 533 808 49
l.visser36@upcmail.nl
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS