Nieuwsberichten
Cracking the criminal mind
24-04-2018 10:26
In september 2018 start het lectoraat Cybersafety een samenwerkingsproject met de politie waarin ze 1) anticiperen op nieuwe criminele verdienmodellen (bedenken van mogelijke aanvalsstrategieën en scenario’s) en 2) een strategie ontwikkelen dergelijke aanvallen tijdig te herkennen en te pareren (verdedigingstactieken). De inbreng van studenten is hierin cruciaal.

In de bijlage vind je meer informatie. Een deelnemende student werkt gedurende minimaal 3 maanden samen met digitaal en financieel experts van de politie en met onderzoekers van het lectoraat. Enerzijds is dat offline door deelname aan twee hackathons (beide in Leeuwarden) en anderzijds is middels een online community waar casuïstiek wordt aangedragen en besproken en waar de student zelf relevante zoekinformatie kan uploaden.

Het project zoekt digitaal vaardige studenten die creatief denken, interesse hebben om zich te verplaatsen in criminele denkwijzen en tactieken, en die gemotiveerd zijn om samen met de politie aan de slag te gaan.


Aanmelden voor 1 juni met CV en motivatiebrief bij Saskia.Westers2@nhl.nl
Meer informatie: J.Kerstens@nhl.nl

-hylke
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS