Nieuwsberichten
Semesterkeuze 21 november
19-11-2018 12:16
Hier vind je morgenochtend de semesterkeuze: https://www.mijncmd.nl/semesterchoices/showset/30. Vanaf 7 uur kun je je aanmelden, vanaf 10 uur kun je je keuze maken. (Je ziet exact vanaf hoe laat je je keuze mag maken). Tussendoor kun je je internetverbinding verbreken om naar stageadres of NHL te gaan.

LET OP! Test nu je inloggegevens via de Semesterkeuze Test. Mocht je dit de afgelopen week nog niet hebben gedaan, kunnen we je geen ondersteuning geven bij problemen.

Onder dit bericht vind je de mail over de semesterkeuze die je eerder al had ontvangen.

========

Dit is een belangrijk bericht, lees het aandachtig en zorgvuldig, want het gaat over de keuze voor het tweede semester van het studiejaar 2018/2019 dat start op 4 februari. Je maakt je keuze op woensdag 21 november.

Om de semesterkeuze vlekkeloos te laten verlopen doorloop je twee stappen:

STAP 1: Test NU je CMD/NHL gegevens.
Test NU je gegevens wanneer je dit mailtje leest, en controleer je gegevens via "Test voor de semesterkeuze". Dit versnelt aanzienlijk de definitieve semesterkeuze. De test vind je hier: http://www.mijncmd.nl/semesterchoices/showset/8 Het kan zijn dat je eerst moet inloggen op de CMD-site voordat deze link werkt.

Niet getest? Dan bieden we geen ondersteuning bij eventuele problemen.

STAP 2: De definitieve semesterkeuze
We werken met een wachtrij. Vanwege communityruimte-grootte, expertise en kenniscentrumopdrachten kennen de minors een maximum aantal plaatsen. De wachtrij opent op woensdag 21 november om 07:00 uur. Kiezen kan - afhankelijk van je plek in de wachtrij - vanaf 10:00 uur. Let op: de wachtrij is 'passief'. Je kan tussen 7:00 en 10:00 uur je verbinding tijdelijk verbreken om naar stage of de NHL te gaan. De link voor de semesterkeuze versturen we nadat iedereen z'n gegevens heeft getest.

Over de semesterkeuze.
CMD wil graag weten wat jij het komend semester gaat doen. Sterker nog: CMD moet weten wat je gaat doen om jouw onderwijs te kunnen blijven faciliteren!

Ga je een minor doen, ga je op stage, ga je (beginnen met) afstuderen, blijf je in de propedeuse of ben je voor september al klaar met de opleiding, doe je een minor extern, ga je naar het buitenland, of stop je met CMD? Op de CMD website kun je je uitvoerig oriënteren op de minors die CMD aanbiedt. Ook vind je daar informatie over stage en afstuderen.

Vorige maand werd in de centrale hal de NHLStenden-brede Keuzemarkt gehouden (donderdag 11 oktober) Je kon gebruik maken van de keuzemarkt om te kijken of er NHLStenden-minors zijn (naast het CMD-aanbod) die je interesse hebben. Na de keuzemarkt kon je je al inschrijven voor de NHLStenden-minors via de website van het Learning Centre. De CMD-minor Ondernemen is een zgn. NHLStenden-brede minor; wil je deze minor doen, schrijf je dan in via het Learning Centre (ook te vinden via mijnnhl.nl) en via de CMD-website. Dat geldt overigens ook voor de NHLStenden-brede minor Neuromarketing (een samenwerking tussen de opleidingen Commerciële Economie, Communicatie en CMD).

Maximum aantal plaatsen
Houd er rekening mee dat de CMD-minors een maximum aantal plaatsen hebben. Dat heeft o.a. te maken met de grootte van de communityruimte, de aanwezige expertise en de hoeveelheid kenniscentrumopdrachten voor de minors. Sommige minors zijn sneller vol dan andere. Bedenk goed dat je, ongeacht je keuze, in elke CMD-minor altijd aan alle 10 CMD competenties kunt werken.
De volgende aantal plekken per minor zijn in het komend semester beschikbaar(*):
 • Minor GD3D: 65
 • Minor Art 'n' Sound: 35
 • Minor Concepting: 40***
 • Minor FDF: 50
 • Minor Neuromarketing: 5
 • Minor BAD: 50
 • Minor Ondernemen: 40
 • Minor The Next Web: 35
 • Minor Transmedia Storytelling: 50
 • Videonerds Productions**: 12

*Er zijn tijdens de semesterkeuze per minor enkele extra plekken beschikbaar omdat in de praktijk blijkt dat sommige studenten voortijdig andere keuzes maken, en niet hun plek in de minor innemen. De aantallen die je hier ziet zijn de netto-aantallen.

**Voor Videonerds moet je eerst solliciteren. Wend je hiervoor tot de minordocenten van TMS. Schrijf je in ieder geval in voor een minor, voor het geval je niet wordt aangenomen.
Check ook: https://www.mijncmd.nl/subscriptions/2206

***Bij de minorconcepting geldt ook een voorinschrijving, omdat we alle cmd’ers de mogelijkheid willen bieden één keer deze minor te volgen. Bij overinschrijving wordt er geloot tussen degene die de minor niet eerder hebben gevolgd. Zie ook: https://www.mijncmd.nl/subscriptions/subscribable/2205

Daarnaast kun je kiezen voor de opties:
 • Afstuderen (al bezig met een goedgekeurd plan)
 • Afstuderen vanaf 4 februari
 • Verkorte minor**** (nog 3, 6, 9 of 12ECs behalen) en vervolgens afstuderen vanaf 8 april
 • Blijf in propedeuse
 • CMD als externe minor gevolgd, schrijf mij na dit semester uit
 • Ext minor buitenland (na de semesterkeuze ook nog een verzoek indienen bij Gerjan Kelder)
 • Ext minor NHLStenden of binnenland (na de semesterkeuze ook nog een verzoek indienen bij examencommissie)
 • Stage (neem ook contact op met het stagebureau, als je een stage hebt gevonden)
 • Stoppen met CMD (Ga ook langs bij het studentenloket)
 • Tijdelijk stoppen met studie

****Verkorte minor
Verwacht je na de assessments nog 3, 6, 9 of 12EC te hebben openstaan? Schrijf je dan in bij de semesterkeuze voor de optie verkorte-minor. Na de semesterkeuze vindt de verdeling over de minoren plaats adhv de beschikbare plekken.
Op die manier word je gekoppeld aan een minor, krijgt je een mentor en kom je binnen de assessmentplanning terecht. Het helpt je dus om aan je competenties te werken en deze af te ronden. Je rond de periode af, en kunt dan in de tweede periode van het semester beginnen met afstuderen (medio november). De verdeling vindt plaats n.a.v. de beschikbare plekken binnen de minoren. Hiervoor vindt enkele weken na de semesterkeuze een inventarisatie plaats waarbij we verzoeken inventariseren.


Tijdstip inschrijving
Maak je semesterkeuze bekend op woensdag 21 november. De wachtrij opent die dag om 07:00 uur, de semesterkeuze start op woensdag 21 november om 10:00 uur. De inschrijving sluit anderhalve week later.

Uitleg over de wachtrij
Voor de semesterkeuzesessies op de CMD-website wordt met een wachtrij gewerkt. De wachtrij gaat 3 uur voor de start van de semesterkeuze open. Door de wachtrij wordt de drukte gespreid en blijft het systeem stabiel. Dat is nodig om overbelasting van het systeem te voorkomen en het proces daardoor eerlijk te doen verlopen. Als het systeem de capaciteit zou hebben om in een keer alle 800+ semesterkeuzes te verwerken, dan zou het resultaat significant meer op toeval berusten dan wanneer er een wachtrij wordt gehanteerd.

Belangrijke informatie m.b.t. de wachtrij
Nadat je in de wachtrij bent gekomen krijg je te zien hoe laat na 10:00 je een keuze mag maken. We hebben hard gewerkt aan een technische verbetering van de wachtrij. Je kunt je verbinding tussen 7:00 en 10:00 uur (tijdelijk) verbreken, bijvoorbeeld om naar je stage of naar school te gaan. Dit is niet van invloed op je plek in de wachtrij. Zorg er wel voor dat je exact op het door het systeem aangegeven tijdstip je keuze maakt. Maak je op dat tijdstip geen keuze, dan verlies je je voorsprong in de wachtrij en kan een ander eerder dan jij een keuze maken. Staat de minor van jouw keuze er niet tussen, dan zit die minor helaas vol.

Ook belangrijk
Voordat je in de wachtrij komt, wordt er een aantal zaken gecontroleerd; het is belangrijk om je NHL-gegevens bij de hand te hebben. Bij het opgeven van je keuze moet je nogmaals inloggen met je NHL inlognaam en wachtwoord (dat is dezelfde als voor mijnnhl.nl en Educator). Check of je deze gegevens paraat hebt en test of je accountgegevens correct zijn en werken; dit is jouw eigen verantwoordelijkheid!

Testen, testen, testen!
Om te voorkomen dat je in the heat of the moment niet de juiste (NHL)-gegevens bij de hand hebt, kun je vooraf op een testpagina het inloggen en het maken van een keuze testen. De testpagina voor de semesterkeuze vind je hier http://www.mijncmd.nl/semesterchoices/showset/8 (Nogmaals: Test EERST je CMD-logingegevens EN je NHL/Educator-logingegevens via STAP 1)

De uiteindelijke link voor de semesterkeuze krijg je opgestuurd nadat iedereen zijn gegevens heeft getest: de dag voor de semesterkeuze.

Technische problemen
Mochten er zich onverhoopt tijdens de inschrijfsessie technische problemen voordoen; meld dit dan bij de Semesterkeuze Commissie ( semesterkeuzecmd@nhl.nl ). Wij monitoren op afstand de wachtrij en kunnen precies zien hoe laat bepaalde keuzes nog wel/niet beschikbaar waren. Nb. We leveren alleen ondersteuning wanneer je tevoren je gegevens hebt getest.

Groeten en succes,

Commissie Semesterkeuze
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS