Nieuwsberichten
Worldbuilding lezingen reeks
26-11-2018 20:15
Op maandagochtend 3 december zal er als onderdeel van de projectweek Worldbuilding een aantal lezing worden gegeven over het onderwerp Worldbuilding. Alle studenten van alle minoren en propedeuse zijn van harte uitgenodigd om deze reeks van lezingen en talks bij te wonen.

Wat is worldbuilding?
Inception, Minority Report en Lord of the Rings, het zijn allemaal voorbeelden van films die ontstaan zijn vanuit worldbuilding. Worldbuilding is een designstrategie waarbij er een wereld wordt gecreëerd die het uitgangspunt is voor verschillende onderdelen van een film zoals script, dialoog en storyboards . Maar worldbuilding is ook een manier om de wereld waarin een game zich afspeelt geloofwaardig te maken. Het is zelfs een manier van werken om tot toekomstscenario's te komen enzo te werken aan 'wicked problems' op een globale schaal.

In de lezingen gaan diverse expert vanuit verschillende disciplines in op hoe hun worldbuilding gebruiken in hun dagelijkse praktijk

10.00 - 10.15 Welkomswoord door Robert Keun

10.15 - 10.45 Gerben Grave
Gerben zal vanuit zijn eigen praktijk praten over hoe hij worldbuilding toepast in games en hoe je dit kunt vertalen naar het echte leven. Gerben is een 'Narrative designer/ Gamewriter' en oud-docent van CMD en is betrokken geweest bij de minor Gamedesign en Transmedia Storytelling. Vanuit zijn eigen bedrijf Multiverse Narratives in Groningen werkt hij aan diverse games in diverse team over de hele wereld.
https://multiverse-narratives.com

10.45 - 11.30 Sytze Schalk
Sytze zal zijn ervaringen delen vanuit zijn praktijk als worldbuilder en theaterontwerper. Zijn eigen ontworpen wereld en theaterproject 'De Wentel' laat goed zien wat je kunt doen met worldbuilding en binnen dit project onderzoekt hij diverse andere media en manieren zoals games, interactief theater, transmedia storytelling en film.
Sytze is verbonden aan de HKU als docent Narrative Design en woont en werkt in Den Haag.
https://dewereldenvanschalk.nl

11.30 - 12.00 Igor Kramer
Igor zal zijn eigen methode presenteren hoe je snel een worldbuilding project kunt 'kickstarten'. Igor is kunstenaar en filmregisseur en past worldbuilding toe in veel van zijn projecten. Igor is in 2007 afgestudeerd op de Nederlandse Filmacademie als fictie regisseur.
https://www.linkedin.com/in/igorkramer/

lokaal A2.11 (grote collegezaal, voormalig Stenden gebouw)

Heel CMD kan hierbij aanwezig zijn omdat we een hele grote collegezaal hebben.
Tot dan
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS