Nieuwsberichten
Semesterkeuze Reset -> Aanstaande vrijdag opnieuw Semesterkeuze
27-05-2020 13:11
Tot onze grote spijt is de semesterkeuze vanmorgen anders verlopen dan we met z’n allen hadden gewild. De minorplekken waren in no-time vergeven. Onze verontschuldiginge wanneer dit jou vervolgens in een stressvolle situatie heeft gebracht. Dit hebben wij zo niet eerder meegemaakt. We hebben het vermoeden dat dit komt door het corona-tijdperk waar we ons nu in bevinden.

Normaliter zouden veel CMD-ers kiezen voor een stage, een externe minor binnen NHLStenden, binnen Nederland of in het buitenland (gemiddeld 50 studenten). We vermoeden dat veel studenten 'voor de zekerheid' hebben gekozen om zich in te schrijven voor een CMD-minor. Dit komt overeen met het aantal plekken wat we nu tekort komen. Op onze beurt reserveren wij gemiddeld 50 plekken voor studenten van andere opleidingen uit binnen- en buitenland (Kies op Maat en Exchange). Het management van de opleiding CMD heeft besloten om deze plekken voor het komend semester grotendeels op te schorten en beschikbaar te stellen aan onze eigen CMD-studenten.

Het ophogen van de aantallen per minor heeft wel een technische/logistieke consequentie voor de semesterkeuze-inschrijving. We zullen namelijk de semesterkeuze eerlijkheidshalve opnieuw moeten gaan houden. Dit uiteraard wel met behoud van jouw initiële plaats in de wachtrij. Als je dus ‘vooraan’ stond in de wachtrij kun je nog steeds als eerste een keuze maken.

Concreet: vrijdag moet je vanaf 10:00 opnieuw je keuze doorgeven, op hetzelfde tijdstip als je nu een keuze mocht maken. Opgelet! Je hoeft vrijdag NIET meer om 7 uur in te loggen in de wachtrij (want die plek heb je immers al). Je logt vrijdag om 10:00 in, en kunt vervolgens op het afgesproken tijdstip je semesterkeuze doorgeven.

We zijn ons er van bewust dat dit vervelend is voor de studenten die reeds een plekje hadden bemachtigd en nu opnieuw actie moeten ondernemen om dezelfde plek toegewezen te krijgen. Het is helaas niet anders, het is de enige manier waarop we de gehele semesterkeuze opnieuw zo eerlijk mogelijk kunnen laten verlopen.

We verwachten dat hierdoor vervolgens alle problemen worden opgelost. Helaas zal dit nog steeds er voor zal zorgen dat niet iedereen de minor van z'n eerste keuze zal kunnen volgen. Zoals we in eerdere mails al hebben uitgelegd heeft dat o.a. te maken met de grootte van de communityruimte, de aanwezige expertise en de hoeveelheid kenniscentrumopdrachten voor de minors. Sommige minors zijn sneller vol dan andere. Bedenk goed dat je, ongeacht je keuze, in elke CMD-minor altijd aan alle 10 CMD competenties kunt werken.

Mochten er zich nog andere problemen voordoen, schroom niet om dan een e-mail te sturen naar semesterkeuzecmd@nhl.nl


Hartelijke groet,

Commissie Semesterkeuze
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS