Nieuwsberichten
Belangrijk: informatie over de semesterkeuze!
20-11-2013 22:44
Dit is een belangrijk nieuwsbericht, lees het aandachtig en zorgvuldig! Het gaat namelijk over de keuze voor het tweede semester van het studiejaar 2013/2014. Het nieuwe semester start op 3 februari 2014.

CMD wil graag weten wat jij het komend semester gaat doen. Sterker nog: CMD moet weten wat je gaat doen om jouw onderwijs te kunnen blijven faciliteren!

Ga je een minor doen, ga je op stage, ga je (beginnen met) afstuderen, blijf je in de propedeuse of ben je voor september al klaar met de opleiding, doe je een minor extern, ga je naar het buitenland, of stop je met CMD? Op de CMD website kun je je uitvoerig oriënteren op de minors die CMD aanbiedt. Ook vind je daar informatie over stage en afstuderen.

Onlangs is in de centrale hal de NHL-brede Keuzemarkt gehouden (15 oktober 2013). Je kon gebruik maken van de keuzemarkt om te kijken of er NHL-minors zijn (naast het CMD-aanbod) die je interesse hebben. Na de keuzemarkt kon je je al inschrijven voor de NHL-minors via de website van het Learning Centre. De CMD-minor Ondernemen is een zgn. NHL-brede minor; wil je deze minor doen, schrijf je dan in via het Learning Centre (ook te vinden via mijnnhl.nl) en via de CMD-website. Dat geldt overigens ook voor de nieuwe NHL-brede minor Marketing 3.0 (een samenwerking tussen de opleidingen Commerciële Economie, Communicatie en CMD) waar 10 plaatsen beschikbaar zijn voor CMD’ers.

Houd er rekening mee dat de CMD-minors een maximum aantal plaatsen hebben. Dat heeft o.a. te maken met de grootte van de communityruimte, de aanwezige expertise en de hoeveelheid kenniscentrumopdrachten voor de minors. Bovendien zijn sommige minors sneller vol dan andere. Bedenk goed dat je, ongeacht je keuze, in elke CMD-minor altijd aan alle 10 CMD competenties kunt werken.
Momenteel loopt er een animocheck op de CMD website waar we alvast peilen waar de belangstelling CMD-breed naar uitgaat. Vul deze alvast in. De animocheck vind je hier, maar let op: hij sluit op zaterdag 23 november om 18:00 uur.

NIEUW: 3 inschrijvingssessies
Deze keer bieden we 3 semesterkeuze-sessies aan, verspreid over drie dagen, waarbij er voor elke minor steeds een derde van de minorplaatsen beschikbaar komt. Dit betekent dat jouw inschrijving niet langer afhangt van een moment.

Bijvoorbeeld: Als Minor The Next Web 75 plaatsen heeft, dan zijn er bij de eerste sessie 25 plaatsen beschikbaar. Bij de tweede sessie weer 25, en bij de derde de plaatsen die dan nog over zijn (minimaal 25 plaatsen).

De planning is als volgt:

Eerste sessie: maandag 25 november 2013
  • De wachtrij opent om 10:00 uur, de semesterkeuze start om 12:00 uur.
  • Deze sessie sluit op dinsdag 26 november om 18:00 uur.

Tweede sessie: woensdag 27 november 2013
  • De wachtrij opent om 10:00 uur, de semesterkeuze start om 12:00 uur.
  • Deze sessie sluit op donderdag 28 november om 18:00 uur.

Derde sessie: vrijdag 29 november 2013
  • De wachtrij opent om 10:00 uur, de semesterkeuze start om 12:00 uur.
  • Deze sessie blijft langer open en sluit op donderdag 12 december om 12:00 uur.

De inschrijving sluit uiteindelijk op donderdag 12 december 2013 om 12:00 uur.

Uitleg over de wachtrij:
Voor de semesterkeuzesessies op de CMD-website wordt met een wachtrij gewerkt. De wachtrij gaat 2 uur voor de start van de semesterkeuze open. Door de wachtrij wordt de drukte gespreid en blijft het systeem stabiel. Dat is nodig om overbelasting van het systeem te voorkomen en het proces daardoor eerlijk te doen verlopen. Als het systeem de capaciteit zou hebben om in een keer alle 900+ semesterkeuzen te verwerken, dan zou het resultaat significant meer op toeval berusten dan wanneer er een wachtrij wordt gehanteerd.

Belangrijk:
Een continue internetverbinding is noodzakelijk. Zodra je in de wachtrij de pagina ververst, je laptop dicht doet, of op een andere manier de verbinding verbreekt, moet je opnieuw beginnen en sluit je weer achteraan in de wachtrij.

Ook belangrijk:
Voordat je in de wachtrij komt, wordt er een aantal zaken gecontroleerd; het is belangrijk om je NHL-gegevens bij de hand te hebben. Bij het opgeven van je keuze moet je nogmaals inloggen met je NHL inlognaam en wachtwoord (dat is dezelfde als voor mijnnhl.nl en Educator). Check of je deze gegevens paraat hebt en test of je accountgegevens correct zijn en werken; dit is jouw eigen verantwoordelijkheid!

Testen! Om te voorkomen dat je in the heat of the moment niet de juiste gegevens bij de hand hebt, kun je vooraf op een testpagina het inloggen en het maken van een keuze testen. De testpagina voor de semesterkeuze vind je hier.

De echte semesterkeuzepagina
De echte semesterkeuzepagina vind je hier. Deze gebruik je dus voor de hierboven uitgelegde inschrijfsessies.

Groeten en succes,
Gert Flikkema
Afdelingshoofd CMD
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS