Nieuwsberichten
Marketinggerichte afstudeervacature bij stichting KUUB in Groningen
08-06-2015 13:56
Stichting KUUB zoekt studenten met creativiteit en skills om energiebesparing te vermarkten.

Hoe vermarkt je iets als energiebesparing? Niemand zit er op te wachten, het is niet sexy en dat wordt het ook nooit. Toch is iedereen het er over eens dat er wat gebeuren moet. We moeten van het gas af niet? Huizenbezitters moeten simpelweg meer zonnepanelen en isolatie gaan kopen, maar hoe motiveer je hen?

Bedrijfsprofiel
Van alle organisaties, die zich in Nederland bezig houden met energiebesparing, is stichting KUUB een absolute koploper. Onze directeur won de prijs van meest Duurzame Bouwvrouw. Wij wonnen de Herman Wijffels Innovatie award voor Wijkbedrijf Bilgaard en vorige jaar openden we op twee plekken in Nederland een Reimarkt: een duurzame woonwinkel. In Groningen en Leeuwarden hebben we de afgelopen twee jaar al meer dan 8.500 huishoudens geholpen met ‘Eerste Hulp Bij Energiebesparing’.

KUUB is een jonge, dynamische organisatie. We werken hard en doen net dat stapje extra voor onze klanten. En we storen ons niet aan “hoe het normaal gedaan wordt”. Wij blijven vernieuwen. Studenten met impact mogen blijven. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s, zoals Tessel. Lees hier
haar verhaal.

Functie omschrijving
Voor ons project ‘Groningen woont SLIM’ zijn we op zoek naar een student, die mee wil lopen. Die zijn of haar creativiteit of marketing-skills wil inzetten om zoveel mogelijk mensen te bewegen om ook energie te gaan besparen. Je hebt een vrije rol, maar denk daarbij aan de navolgende taken: vloggen met YouTube, guerrilla acties, flyeren, outbound telemarketing en Facebooken. Daarnaast zal je van tijd tot tijd ook meelopen met de projectleider en simpelweg klusjes moeten uitvoeren.

Wij bieden een echte stage waar alles in zit. Je zit dus niet stilletjes achter je bureau waar je één opdracht moet uitwerken. Je hebt bij ons veel mogelijkheden om te leren, zelfstandig te werken en je kansen te pakken.

Functie-eisen
Maar wij vragen ook veel van je. Je moet veel willen doen, je zult regelmatig buiten je comfort zone zijn. Het is bij ons hard aanpakken, en een 9 tot 5 mentaliteit werkt bij ons niet: de klus moet af.

Je doet op dit moment commerciële economie, marketing, communicatiestructuren, kunstmanagement of een vergelijkbare zakelijk creatieve opleiding (of hebt deze afgerond). Je bent ondernemend, creatief en kunt goed communiceren. Hopelijk heb je een beetje branie! Je staat open voor nieuwe ideeën, maar weet die ook te vertalen naar concrete plannen, die morgen uitgevoerd kunnen worden. Je kunt geconcentreerd werken in rumoerige omgeving. En je bent echt bereid aan te pakken: je gaat geen klus uit de weg en wil veel werkervaring opdoen.

Geïnteresseerd in deze stage?


Mail dan je CV + begeleidende brief t.a.v. Marco van Dalfsen naar: marco@kuub.info
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS