Nieuwsberichten
Meet the Startups
19-02-2016 22:23
Nieuwe dynamiek in het Friese ondernemerslandschap

Ondernemerschap in deze tijd heeft een nieuwe invulling gekregen, de crisis hebben we achter ons gelaten en de tijd is rijp voor nieuwe impulsen en ontwikkelingen. Bij de versterking van bestaande ondernemingen zien we nieuwe businessmodellen en samenwerkingsvormen ontstaan. Startups en ZZP-ers brengen bijvoorbeeld een nieuwe dynamiek in het ondernemerslandschap.
Graag nodigen Inqubator Leeuwarden en het Innovatiehuis Lauwersdelta u uit op woensdag 24 februari voor het ondernemerscongres “Meet the Startups”. Een interactief congres met inspirerende sessies, bijzondere innovatieve ondernemingen, social entrepeneurs en startups die ook voor uw onderneming het verschil kunnen gaan maken. De presentatie is in handen van Marijke Roskam.

Gerrit Baarda van Ziuz uit Gorredijk trapt af met zijn bijzonder verhaal: begonnen op een zolderkamer en nu met zijn werknemers steun en toeverlaat van vele buitenlandse veiligheidsdiensten. Hoe beleef je als innovatief ondernemer dit groeiproces?
In het tweede blok komen gevestigde ondernemers als de Omrin, Syncasso en het UMCG aan het woord over hoe zij gebruik maken van innovatieve start-ups SymbioShape, Cosmonio en Extra Cura.
Daarna volgen naar keuze twee deelsessies:
Workshop ‘Serious Innovation’ van Friso Visser
Workshop ‘Nieuwe Businessmodellen’ van Erik Prins
Workshop ‘Ondernemen in Social Enterprise?’
Workshop ‘Klantbeleving’ door Ben Vloon
Workshop ‘In 45 minuten leren 3D printen’ door Jeroen de Boer (FryskLab) Workshop ‘Hoe kunnen gevestigde ondernemers samen met startups een blijvend economisch succes voor Friesland maken met Culturele Hoofdstad?’

Aan het einde van de middag staat tussen een gevarieerd gezelschap aan startups de borrel voor u klaar op het “Beleefplein”. Daar kunt u ‘Meet the startups’ in de praktijk brengen!

Graag zien wij u op woensdag 13:30 uur in de Kanselarij in Leeuwarden, Turfmarkt 11, 8911 KS Leeuwarden. Opgeven kan via de website www.meetthestartups.nl. De toegang is gratis, zonder aanmelding echter geen toegang.
Parkeren kan in de parkeergarage Hoeksterend, Hoeksterpad 3, Leeuwarden

http://www.meetthestartups.nl

p.s. de Frisian Design Factory is ook aanwezig op het beleefplein.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS