Nieuwsberichten
Peace of Minds Academy 2013 zoekt studenten
15-05-2013 11:43
Studenten kunnen zich nu tot en met 2 juni inschrijven voor de Peace of Minds Academy 2013. In dit programma dagen wij de deelnemers uit om samen met jongerenorganisaties uit (post-) conflictgebieden concrete vraagstukken onder handen te nemen.

De uitdagingen waarmee de deelnemers aan de slag gaan variëren van bijvoorbeeld verkiezingsgeweld en financiële duurzaamheid tot de positie van vrouwen in conflictsituaties. De Peace of Minds Academy biedt studenten de kans om hun talent in te zetten om een echt internationaal samenwerkingsproject tot stand te brengen. Daarnaast werken de deelnemers aan hun leiderschapskwaliteiten, biedt de Academy hen nieuwe kennis en inzichten op het gebied van internationale vrede en veiligheid en krijgen ze de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden met NGO's, professionals en experts.

Internationale partners
De studenten werken samen met jongerenorganisaties uit Colombia, Birma, Oeganda, Kenia Nigeria en Bangladesh onder begeleiding van deskundige trainers en coaches.

Programma
De Peace of Minds Academy 2013 loopt van augustus tot december. Het programma bevat onder meer een vijfdaagse summer course, diverse workshops, masterclasses en excursies. De bevindingen en resultaten presenteren de deelnemers tijdens een eindevent, waar zij feedback krijgen van experts op het gebied van internationale samenwerking en vrede.

Inschrijven
Studenten kunnen zich tot en met 2 juni inschrijven via www.peaceofminds.nl.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS