Nieuwsberichten
stages in Amsterdam bij gamebedrijf?
24-05-2016 14:52
http://www.ijsfontein.nl/vacatures

Vacatures
Deel
Stagiair(e) Onderzoeksbureau
Visueel ontwerper
Marketing & communicatie stagiair(e)
Programmeur – open sollicitatie
Web Developer
Stagiair(e) Onderzoeksbureau

Het maken van goede games en installaties is een ambacht. Kennis & inzicht, gecombineerd met vakmanschap, zorgen voor een optimaal resultaat. Omdat onze projecten soms vragen om hele specifieke kennis, starten we deze zomer met het Onderzoeksbureau. Het interne Onderzoeksbureau van IJsfontein wordt ingeschakeld om de projectteams te voeden met relevante informatie en antwoorden te zoeken op allerlei onderzoeksvragen die in de projectteams ontstaan.

Voor dit onderzoeksbureau zoeken we een stagiair voor de maanden juli tot en met oktober.

De focus van het onderzoeksbureau ligt op behavioral design. Bij aanvang van het ontwerptraject moeten we zo veel mogelijk te weten komen over de doelgroep, doelstelling en omgeving waarin het project gelanceerd wordt. Vaak zijn projecten heel inhoudelijk en moet er onderzoek gedaan worden naar het onderwerp waar de game over gaat en wat we de speler precies moeten ‘leren’. Tijdens het ontwerptraject moet onderzocht worden of de ideeën de beoogde beleving & gedrag daadwerkelijk uitlokken bij de speler. Bij de oplevering van een project moet onderzocht worden hoe het project gebruikt wordt in de praktijk en hoe het geoptimaliseerd kan worden.

Voorbeelden van onderzoeksmethoden die het bureau inzet:
• Literatuuronderzoek
• Interviews
• Enquêtes
• Observatie
• Workshops
• Paper prototyping
• Playtesting
• Usability testing
• Data analyse

Wat zoeken we?

We zoeken een stagiair op HBO of WO niveau (afstudeerstage of werkervaringsplek na het afstuderen) die ervaring heeft met minimaal 3 verschillende onderzoeksmethodes (opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren). We verwachten een pragmatische blik op onderzoek (we doen geen wetenschappelijk onderzoek, vaak moet er in 1-2 weken resultaat zijn).

Onderzoek doen is geen doel op zich, maar een ‘dienst’ voor de ontwerpteams. Zij maken beslissingen op basis van jouw inzichten. Je haalt energie uit het bieden van deze service (en soms beslissen ze iets anders, ondanks jouw ‘advies’, daar moet je ook tegen kunnen).

Je hebt zin om te testen met diverse doelgroepen, van basisschoolkind tot bejaarde en van werkloze tot bankdirecteur. Jij voelt je in elke omgeving snel thuis en past je makkelijk aan.

Er is in deze functie niemand die vertelt hoe je het onderzoek precies aan moet pakken. Je krijgt veel vrijheid en het is belangrijk dat je je daar goed bij voelt. We zoeken dus iemand die pro actief is en zelfstandig werkt. Bij voorkeur heb je in een vorige stage of bijbaan al bewezen dat je goed functioneert in een vrije omgeving. Tot slot vind je het leuk om presentaties te geven aan creatieve teams en aan klanten. Als je ook nog vlotte (begrijpelijke) stukjes kunt schrijven over jouw onderzoek is dat een pré.

IJsfontein biedt

Je werkt voor interessante opdrachtgevers aan uitdagende vraagstukken. Je leert nieuwe onderzoeksmethoden kennen en gebruiken. Na je stage heb je een goed beeld van de manier waarop onderzoek toegepast wordt in de creatieve industrie en de verschillende rollen in een creatief team. Je wordt begeleid door onze ‘chief research’.
Verder bieden we een inspirerende werkplek met veel vrijheid en 35 leuke collega’s waar je veel van kan leren. We zoeken iemand voor minimaal 3 maanden, maar het liefst nog iets langer. Reiskosten worden vergoed en je krijgt een stagevergoeding. Bijna vergeten… dagelijks wordt er een heerlijke lunch geserveerd!

Over het onderzoek dat je doet mag je publiceren op je eigen portfolio en op het blog van IJsfontein. Als je onderzoek zich daarvoor leent zullen we je ook stimuleren om elders te publiceren (Adformatie, Frankwatching etc.).
Bekijk hier een voorbeeld van een publicatie van ons onderzoeksbureau.

Reageren?

Lijkt dit je wat? Stuur je CV en korte motivatie naar pz@ijsfontein.nl voor 1 juni. Eerst meer weten? Bel 020-3300111 en vraag naar Marieke Roël.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS