Nieuwsberichten
Als game ontwikkelaar aan de wieg staan van een sitgame!
05-06-2012 15:33
  • Ben je op zoek naar een uitdagende afstudeer/ eindopdracht die goed staat op je CV?
  • Ben je een MBO of HBO student CMD/Informatica/Mediavormgeving
  • Wil je programmeren in unity en of php?
  • Of nog beter worden in het ontwikkelen van art work (3d, textures, animeren)
  • Vind je het leuk om een game te ontwikkelen voor de ipad?
  • Zie je uitdaging om in een multidisciplinair team samen te werken met studenten, vakdocenten, lectoren en gameontwikkelaars uit het bedrijfsleven?
  • Wil je tijdens je afstuderen al met een been in de praktijk staan?


Dan is het project Play it safe de kans om dit voor elkaar te krijgen!


Korte review van het project
Play it safe is een 2 jarig subsidietraject gericht op het ontwikkelen van een mobiele sitgame .

Er vinden dagelijks op de werkvloer ongeveer 300 ongelukken plaats, werkgevers investeren in preventieve maatregelen maar ondanks alle inspanningen zet de daling van het aantal ongelukken niet in.

De potentiële slachtoffers (glazenwassers, dakdekkers, bouwvakkers enz.) weten vaak heel goed waar de risico's zitten en welke maatregelen ze moeten nemen om veilig te werken. Toch gaat een goed product afleveren vaak boven de veiligheid en worden mensen op den duur makkelijker. Terwijl een alerte houding veel ongelukken kan voorkomen. (bron: www.veiligheid.nl)

Hierbij komt kijken dat de huidige trainingsmaterialen zoals boeken en cursussen geen effectieve middelen zijn om deze potentiele slachtoffers te trainen.

In dit project wordt onderzocht of een mobiele sitgame een effectiever middel is om deze doelgroep te trainen om kennisniveau en houding te verbeteren.

Opdrachtomschrijving
De eerste fase, de onderzoeksfase, van het project is afgerond en we starten nu met de ontwikkelfase. Dat houdt echter niet in dat er geen onderzoekscomponenten zijn. Dit project heeft een experimenteel karakter, we experimenteren met zogenaamde sitgames.

Situationele games worden gespeeld op de locatie in interactie met de situatie, dat wil zeggen dat zowel de situatie van de speler, als de omgeving een rol speelt. We onderzoeken of we met meetinstrumenten oa. stress en vermoeidheid kunnen meten die invloed hebben op het spelverloop. Dit onderzoek wordt verricht door de lector Serious gaming en jij bent degene die zijn bevindingen implementeert in de game.
Jouw bijdrage is essentieel, jij speelt een sleutelrol in het programmeren. Met een klein team van afstudeerders lever je elke sprint weer een deel van het prototype op en speelt andere games om je te inspireren. Je bent lid van de werkgroep waar meerdere specialisten hun kennis inzetten om van het project een succes te maken.

Het komende semester (september ’12 tot februari ‘13) ontwikkel je in teamverband een prototype die je zelf test in de studio van Gameship en in een ‘real life’ setting.


Wie zoeken wij?
  • We zoeken afstudeerders CMD / Informatica / Mediavormgeving die de uitdaging willen aan gaan om:
  • Zich te specialiseren in het programmeren in unity en php, of
  • Zich willen onderdompelen in het ontwikkelen van art work (3d, textures, animeren) voor de game
  • Cyclisch te ontwikkelen mbv de scrummethode. Er vinden tweewekelijkse sprints plaats met het gehele team bestaande uit vakdocenten, lectoren, studenten en gameontwikkelaars uit het bedrijfsleven;
  • Testscenario’s te schrijven en de studio van Gameship (www.gameship.nl) zo in te richten dat er getest kan worden;
  • Prototypes in de studio van Gameship te testen;
  • Prototypes in een echte werksituatie te testen;
  • Congressen en workshops bij te wonen en eventueel te netwerken (optioneel)

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden?

De projectcoördinator van Play it safe Michele Gerbrands kun je bellen en mailen (06-46064674/m.c.gerbrands@tech.nhl.nl) voor vragen en om een indruk te krijgen van het gehele project.

Kijk eens op de website:www.raak-playitsafe.nl
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS