Nieuwsberichten
CMD audio event Watch That Sound!
10-12-2012 11:44
Komende donderdag 13 december zal de tweede editie van Art’n’Sound’s evenement ‘Watch That Sound!’ plaats vinden in het theater van de NHL.

Het programma is als volgt:

11:00 – 12:30 Lezing van Marg van Eenbergen over pop-psychologie.

Marg van Eenbergen is popmuzikant en producer (GRAM) en doceert psychologie en statistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Marg legt tijdens de eerste helft van haar lezing uit wat de psychologische effecten van achtergrondmuziek zijn. Wat is nou precies de werking van muziek in films, games en reclames? Welke soort muziek jaagt angst aan en wat werkt juist ontspannend? Hoe valt het psychologisch te verklaren dat we geconditioneerd zijn door bepaalde combinaties van beelden, geluiden en producten? Op welk geluidsniveau wordt het moeilijk om nog bepaalde taken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld bij games?

Tijdens de tweede helft zal ze het gaan hebben over algemene psychologische fenomenen waar artiesten en producers mee te maken kunnen krijgen.

13:30 – 15:00 MAASK

Maask (Joost Maaskant) is een beatboxer en stemkunstenaar die via MIDI-controllers, Ableton Live en een eigen programmeertaal zijn eigen 8 sporen loopstation heeft gecreëerd. Een systeem waarin Maask zelf razendsnel geluiden inzingt, beatboxt en vervolgens deze geluiden laat loopen in combinatie met effecten. Hiermee maakt hij eigen nummer en parodieert hij genres. Zijn show is een combinatie van pure ambacht, technologie en veel humor.

Maask geeft je een kijkje in de keuken van zijn beatcreaties en zal een performance geven die je broekspijpen zal doen wapperen.

Tussen de programma-onderdelen door zal de Art’n’Sound band een optreden geven en zullen dj’s en vj’s voor de nodige sfeerbeheer zorgen. Oh ja, en er zijn gratis drankjes!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS