Nieuwsberichten
Belangrijk nieuws voor (aspirant)afstudeerders! Aanpassingen procedure.
01-02-2013 14:39
Op dringend advies van de ons visiterende instantie NQA en de afdeling Onderwijs en Kwaliteit van de NHL zijn er in aanloop naar de visitatie in juni enkele aanpassingen gemaakt in het afstudeertraject.

De belangrijkste wijziging is, dat met ingang van het 2e semester 2012-2013, vanaf volgende week dus al, aansluitend op de eindpresentatie/assessment er een beoordelingsformulier moet worden ingevuld met daarop een beargumentering van de beoordeling.
We hebben ervoor gekozen om als beoordelingsindicatoren per competentie de bijbehorende behaviours te gebruiken. Het is niet de bedoeling dat dit gaat werken als een afvinklijst, de bedoeling is dat er 1 algemeen geldend oordeel voor de competentie komt. Het format voor dit formulier is te vinden op de CMD-site onder afstuderen → afstudeerdocumenten → documenten.

De bedoeling is dat de afstudeerder voorafgaand aan de eindpresentatie dit formulier voor hem/haar op maat maakt. Dit wil zeggen dat naast de 2 verplichte competenties R&I en G&R, alleen de in het afstudeerplan opgenomen competenties op het formulier komen met daaraan gekoppeld het aantal te behalen EC+ niveau.
Dit formulier wordt door de student in uitgeprinte vorm meegenomen naar de eindpresentatie en wordt door de beoordelaars ingevuld en afgetekend

Enige tijd terug hebben we aantal afstudeerwerken aangeleverd bij de dienst Onderwijs en Kwaliteit t.b.v. een interne kwaliteits-audit. Belangrijke kritiek die we daarna hebben ontvangen is dat een substantieel aantal van deze werken in onacceptabel slecht Nederlands waren geschreven.
Tijdens de laatste teamvergadering van 15 januari jl. is besloten dat met ingang van het komende semester van afstudeerders gevraagd wordt hun documenten in correct en foutloos Nederlands aan te leveren. (in het Engels mag ook, maar daarvoor gelden ook de hiervoor genoemde condities)

Tot slot nog een opmerking met betrekking tot het aanleveren van het afstudeerplan.
Als je begint met afstuderen moet je een door je begeleiders goedgekeurd afstudeerplan en het formulier “aanvraag getuigschrift” bij mij inleveren.
Ik voer daarna nog een laatste check uit of het plan voldoende en volledig is.
Het gebeurt nog regelmatig dat ik kort voor de eindpresentatie, deze week zelfs nog een keer 1 uur voor de eindpresentatie, deze documenten ter finale goedkeuring ontvang, terwijl officieel de regel is, dat de student pas kan beginnen met afstuderen nadat het plan volledig is goedgekeurd.
Met ingang van volgende week ga ik strenger de hand houden aan deze voorwaarde, hetgeen betekent dat wanneer je te laat bent met aanleveren van je plan automatisch je afstudeerperiode opschuift. Een gewaarschuwde student telt voor twee!

Vanaf heden geldt voor het aanleveren van de eindresultaten bij Trudy Post van het OSB-Zuid het volgende:

De student is verantwoordelijkheid voor het digitaal inleveren per mail (WeTransfer) van de volgende documenten, uiterlijk op de dag van de eindpresentatie:

- Afstudeerverslag in PDF
- Reflectieverslag in PDF
- Map met eindresultaten/producten

Hendrik Tillema
afstudeercoordinator CMD
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS