Nieuwsberichten
Serious Hackathon on Kids Obesitas – serious gaming een oplossing?!
05-06-2013 21:09
Serious Hackathon on Kids Obesitas - serious gaming een oplossing?!
Als onderdeel van het Serious Gaming Festival - donderdag 20 juni aanstaande - organiseren we een Serious Hackathon on Kids Obesitas voor HBO-VO-MBO studenten/leerlingen.

















In zogenaamde Pressure Cooking sessies koppelen we HBO studenten Game Design en Concepting aan Technasium leerlingen en MBO leerlingen Multimediale opleidingen.
De Hackathon opdracht houdt in dat je aan de slag gaat met een zeer eigentijds vraagstuk: bedenk een aanpak, een oplossing om obesitas bij kinderen en jongeren te voorkomen of tegen te gaan via een serious game. Wereldwijd zijn miljoenen kinderen veel te zwaar. Ook in Nederland is dikte en de inherente leefstijl bij kinderen en jongeren een toenemend probleem. Is er een oplossing?

Tussen 12-17 uur ga je met elkaar aan de slag om een concept te ontwikkelen. Aansluitend ga je het concept presenteren in bijzijn van gamemakers en -bedenkers en andere professionals op het gebied van serious gaming, uit bijvoorbeeld de creatieve industrie. Je hoeft dan nog niet tot een prototype van een serious game te zijn gekomen. Een concept kan ook bestaan uit een denk- of oplossingsrichting en een gewenste aanpak, die mogelijkheden bieden om verder uitgewerkt te worden tot een prototype en die misschien zelfs tot een serious game kunnen leiden, die echt in productie wordt genomen.

Ben je geprikkeld en wil je meedoen? Meld je dan aan via de festivalsite seriousgamingfestival.nl en vul al je gegevens in. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vermeld in het veld ‘organisatie’: Serious Hackathon - NHL CMD/game design of concepting of anders.

We bieden je natuurlijk nog wat extra’s: tijdens een pauze kun je de EXPO///DEMO bezoeken waar bedrijven en projecten zich presenteren. Wie weet wat voor inspirerende ideeën en contacten je daar opdoet.
Ook kun je aansluiten bij de Media Battle aan het eind van het festivalprogramma. Het volledige festivalprogramma vind je op de website. Tenslotte zorgen we natuurlijk ook voor een lekkere lunch en een afsluitend hapje en drankje.
Nog vragen? Laat het ons weten.

Meld je meteen aan, dan zien we jou de 20e juni graag meedoen aan de Serious Hackathon on Kids Obese en het Serious Gaming Festival 2013!

Met vriendelijke groet,
Serious Gaming Festival.NL
Birgitte Janssen
www.seriousgamingfestival.nl
Protected email address
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS