Nieuwsberichten
Frisian Design Factory officieel geopend
16-11-2015 09:02
Frisian Design Factory en D’Lab in Blokhuispoort geopend

Beste studenten,

Hieronder een deel van het persbericht over de opening van onze Frisian Design Factory en het D’Lab van het Friesland College.
Als je geïnteresseerd bent in Innovatie, maken, Design Thinking en internationale/lokale samenwerking dan is de minor Frisian Design Factory wat voor jou. We kunnen het D'Lab als prototypelab gebruiken.


Het persbericht:

Innovatie vraagt om samenwerking over grenzen heen. Wij willen hier als regionaal MBO en HBO onze bijdrage aan leveren. Door te werken aan nieuwe producten, nieuwe diensten, nieuwe oplossingen. Samen met onze partners uit bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. Dit komt allemaal samen in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Hier starten de Frisian Design Factory en het D’LAB, het fablab van het Friesland College, op woensdag 11 november als broedplaats voor nieuwe producten en diensten. De Frisian Design Factory is een initiatief van NHL Hogeschool. Het D’LAB is als Makers Space onderdeel van het Friesland College.

Frisian Design Factory
De Frisian Design Factory lost complexe en multidisciplinaire vraagstukken op via open innovatie. Dit gebeurt voor overheden, bedrijven en andere organisaties. Die organisaties kunnen zelf meestal prima innoveren binnen hun eigen sector. Open innovatie gaat verder en overstijgt de grenzen van sectoren. De Frisian Design Factory bestaat uit een breed netwerk van experts. Deze creatieven, studenten, bedrijfskundigen en onderzoekers vinden samen oplossingen voor de vraagstukken van de toekomst. Dat zorgt voor regionale bedrijvigheid, economische slagkracht en banen. De Frisian Design Factory is een initiatief van NHL Hogeschool en partner van het internationale Global Design Factory Network. Bij de NHL is het werkveld mede-opleider en de FDF is één van de concrete plekken waar studenten en bedrijfsleven samen komen.

D’Lab
In het D’LAB staat hoogwaardige technologie als 3D-printers, lasersnijders en frezen, om met mbo-studenten bijvoorbeeld een prototype te maken. Ofwel: om van een idee of concept ook een echt product of dienst te maken. D’LAB, het fablab van het Friesland College, werkt vanzelfsprekend nauw samen met de Frisian Design Factory en ook met het Waterapplicatiecentrum (WAC) en het mobiele Frysk Lab van BSF. Kenmerk van een Fablab is het halen en brengen van kennis. Doel is om ook nauw samen te werken met andere innovatieve initiatieven (o.a. Philips, Ecostyle, werkplaatsen Nordwin). Zo ontstaat in Friesland een geheel van Labs, die elkaar volop benutten. Het werkterrein is breed, van games tot staal en van bouw tot zorg.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS