Nieuwsberichten
Minor Multimediaal Reclamebureau gaat het anders doen!
14-05-2012 14:33
De minor Multimediaal Reclamebureau (MMRB) werkt in het studiejaar 2012-2013 op een nieuwe manier. Het doel van deze minor is dat iedereen zijn portfolio zo goed mogelijk vult met mooi uitgewerkte opdrachten. Had je vroeger een semester om één opdracht uit te werken, nu doe je drie grote en meerdere kleine opdrachten.

Het grote voordeel van meerdere opdrachten is dat je een uitgebreid portfolio opbouwt. Na het afronden van iedere opdracht, krijg je van de docenten feedback (tenminste twee keer tussentijds) zodat je nog in het lopende semester kunt werken aan verbetering of doorontwikkeling.

Nieuw is ook dat je niet gebonden bent aan het werken in een groep van zes personen. Je mag bijvoorbeeld ook in een groep van twee of drie studenten werken aan de drie grote opdrachten. De beoordeling aan het einde van het semester (assessment) wordt altijd individueel gedaan en niet meer met jouw projectgroep.

Niet alleen zit je in een projectgroep, je maakt een semester lang ook deel uit van een Community of Experience (CoE). Dat is een van studenten die zich specialiseren in een onderdeel van de reclamewereld zoals tekstschrijven, vormgeving of art direction. Binnen de CoE zijn er ook specifieke workshops en colleges te volgen.

Bij het MMRB wordt iedereen individueel beoordeeld. Aan het einde van het semester presenteer je jouw portfolio en vertel je welke keuzes je hebt gemaakt, waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en wat je hebt geleerd en waarom je bepaalde colleges en consults wel of niet hebt gevolgd. Je wordt ook beoordeeld op je inbreng en je houding en gedrag. De nadruk ligt op de competenties Concepting, Design, Production en Communication. Ook ligt er een focus op presenteren. Binnen het multimediaal reclamebureau presenteer je met grote regelmaat je vorderingen.

Later vandaag wordt een nieuwe versie van de minorwijzer online gezet (onder CMD Documenten/Studie CMD/Minoren/Multimediaal Reclamebureau) waar je uitgebreidere informatie zult vinden, maar hopelijk helpt deze tekst je al om morgen een betere minorkeuze te maken.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS