Nieuwsberichten
Visitatie
06-12-2012 15:43
NQA is en organisatie die visitaties organiseert in het hoger onderwijs. Komend jaar wordt een aantal opleidingen gevisiteerd verwant aan CMD. Voor deze visitaties zoekt NQA studentenleden.

Wil je wel eens kijken bij een andere opleiding hoe zij onderwijs inrichten, organiseren en evalueren? Wil je als student-lid van een visitatiecommissie mede oordelen over de kwaliteit van een andere opleiding? Voel jij je mede verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit in Nederland? Ben je derde/vierde jaars CMD'er?

Dan is de functie van studenten-lid in een panel wellicht iets voor jou. Samen met externe deskundigen verricht je onderzoek en formuleer je een oordeel over de kwaliteit van de opleiding aan de hand van een aantal onderwerpen. Deze zijn vastgelegd in de beoordelingskaders van de NVAO (http://www.nvao.net).

Een visitatiepanel bestaat uit vijf personen: drie inhoudesdeskundigen, een studentenlid en een auditor NQA. De auditor zorgt voor het proces, de begeleiding en het verslag. Als student ben je volwaardig lid en neem je deel aan: de voorbereiding, het visitatiebezoek en de rapportage. een gemiddelde visitatie vraagt om een tijdsinvestering van 20 uur en de uurvergoeding is 20 euro per uur. Ook de overnachting(en) en reiskosten worden vergoed.

Concreet: De HvA heeft nu al concreet gevraagd of CMD Leeuwarden een studentenlid zou willen afvaardigen.

Dus je hebt twee mogelijkheden:
  1. bij NQA: meld je dan aan met mail bij Protected email address en vraag een cv-formulier aan.
  2. bij HvA CMD: mail naar mij je belangstelling, dan geef ik die aan hen door (Protected email address)

Buitenkansje voor ondernemende studenten met blik naar buiten...
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS